Jukolan viestissä Navin edustusjoukkueet sijoille 30 ja 80

Navin ykkösjoukkueen tavoitteet eivät täyttyneet Lakia-Jukolan eteläpohjalaisilla avokalliomaastoilla. Viime vuonna 21. sijan saavuttanut ykkösjoukkue sijoittui tänä vuonna 30:ksi. Viesti alkoi vahvasti Topias Aholan leimatessa rasteja kymmenen parhaan joukossa. Hyvän alun jälkeen Topias ajautui väärälle hajonnalle, josta tuli yli kaksi minuuttia ylimääräistä lenkkiä. Tämän jälkeen Topias kiristi vauhtia, mutta se kostautui loppumatkasta lonkankoukistajien hyytyessä. Ahola toi viestin vaihtoon sijalla 83.

Toisella osuudella juossut Andreas Sohlberg pystyi kärjen vauhtiin ensimmäisten kilometrien aikana, ja Navin sijoitus nousi 30 sijaa ylemmäs, mutta loppumatka ei ollut niin helppo. Vaihtoon Andreas tuli sijalla 78, ja ero kärkeen oli 15 minuuttia.

Kolmannella osuudella juossut Joonas Ahola oli sairastellut flunssaa alkuviikosta, ja matka Jukolassa taittui yksin tyhjässä välissä. Joonas toi joukkueen vaihtoon sijalla 54. Neljännellä osuudella juossut Corentin Roux jäi kärkeen lisää vain 12 sekuntia, ja hän juoksi 15:ksi nopeimman osuusajan. Kun viidennen osuuden juoksija, Juho Korpi, lähti matkaan oli Navi noussut sijalle 47. Juho Korpi oli myös vauhtipäällä ja oli osuutensa kymmenenneksi nopein tuoden Navin vaihtoon sijalla 36.

Jalkavaivoista toipuva Ilari Sulkula teki hyvän suorituksen kuudennella osuudella, ja lähetti Navin ankkurin matkaan sijalla 31. Olli-Markus Taivainen taisteli fyysisesti huonosta päivästä huolimatta ankkuriosuuden ja Navin loppusijalle 30.

Navin kakkosjoukkueessa juoksivat Pau Llorens Caellas, Anssi Koirikivi, Janis Tamuzs, Aleksi Sopo, Sami-Petteri Juopperi, Vinski Malinen ja Juho Siikilä. Kakkosjoukkue nosti hienosti sijoituksensa 100 parhaan joukkoon sijoittuen 80 sijalle, kun edellisenä vuonna sijoitus oli ollut 107.

Venlojen viestissä Navin ykkösjoukkue ei saanut tällä kertaa tulosta. Venlojen viitosjoukkue saavutti sijan 452 eli reilusti 500 parhaan joukkoon. Joukkueessa juoksivat Pinja Gärdström, Piia Gärdström, Tarja Pajunen ja Eveliina Gärdström.

Navi osallistui tänäkin vuonna isolla joukkuemäärällä Jukola-viikonloppuun; sekä Venlojen että Jukolan viestissä Navilta oli mukana 7 joukkuetta.

Lakia-Jukolan tuloksiin pääset tästä


Navin ykkösjoukkue juoksujärjestyksessä vasemmalta alkaen: Topias, Andreas, Joonas, Corentin, Juho, Ilari ja Olli-Markus.