Vinski Malinen palkittiin Etelä-Savon Urheilugaalassa

Vinski Malinen on palkittu 500 euron urheilustipendillä vuoden 2023 urheilumenestyksestä Etelä-Savon Urheilugaalassa, Savonlinnassa 26.1.2024. Henkilökohtaisen SM-menestyksen lisäksi Vinski suunnisti lukuisia viestejä ja haki kokemusta miesten pääsarjasta Kainuun Rastiviikolla. Paljon Onnea ansaitusta stipendistä!

Vinski kertoo viimeisimmän vuoden harjoittelustaan ja suunnistustuloksista:

”Talven harjoittelu meni hyvin. Treenasin enimmäkseen Hankasalmella ja kotona. Olen käynyt koko lukion Hankasalmen suunnistuslukiossa, ja koulua on jäljellä enää muutama viikko ja ylioppilaskirjoitukset. Harjoittelin talvella pääasiallisesti juosten ja hiihtäen, joiden lisäksi tuli tehtyä jumppia ja pelattua sisäpelejä liikuntasalissa. Kevättalvella ja keväällä leireilin Navistarsin kanssa Etelä-Norjassa, jossa suunnistimme muun muassa vuoden 2019 suunnistuksen MM-kisojen maastoissa. Keväällä juoksin monessa Viestiliigan kilpailussa, ja viikonloppuleirejä tuli Paimiossa, Turussa, Porvoossa ja Lapualla. Olin mukana Navin 10mila-joukkueessa, jossa ankkuroin joukkueen sijalle 41. Juoksi 10milassa ensimmäistä kertaa.

Talven ja kevään onnistuneista treeneistä huolimatta SM-keskimatka ja nuorten näyttökisat menivät huonosti. Jukolan viestissä (Porvoo) juoksin Navin kakkosjoukkueessa kolmannen osuuden. Jukolan jälkeen kisasin Kainuun Rastiviikolla Kuhmossa, jossa hain kokemusta miesten pääsarjasta. Muutamia kisoja lukuun ottamatta kesäloma meni pitkälti Naville kesätöitä tehdessä. Rastien vieminen ja hakeminen on hyvää pk-treeniä.

Syksyn kisoissa suunnistus sujui ja tuli monia onnistumisia, joista parhaana SM-pitkän hopea. Kisasin kauden aikana kaikki Viestiliigan kilpailut, joista paras osuustulos tuli Kuopion Viestiliigasta, jossa olin avausosuuden 9. nopein. Lokakuussa leireilimme Hanksun porukalla Latviassa, jossa saimme oppia latvialaisessa maastossa suunnistamisesta. Tämän talven harjoittelu on mennyt hyvin, ja olimme Navistarsin porukalla Alicantessa leirillä kaksi ja puoli viikkoa. Ensi kauden päätavoitteina on taistella edustuspaikasta nuorten arvokisoihin, sekä SM-keskimatka Rautalammella ja SM-pitkä Ruokolahdella.”

Kauden 2023 tärkeimpien kilpailuiden tulokset:

SM-keskimatka – 16. sija

KLL – 2. sija (Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailut)

SM-pitkä – 2. sija

SM-sprintti – 4. sija

SM-yö – 9. sija

SM-erikoispitkä – 4. sija

Vinski on kilpaillut SM-kisat ja KLL:n H20-sarjassa, viestit ja Kainuun Rastiviikon miesten pääsarjassa.