Viestiliiga päätökseen Lapualla – kokonaistuloksissa Navi sijalle 8.

Viestiliiga koostui tänä vuonna yhteensä 7 eri osakilpailusta, ja viimeinen osakilpailu kilpailtiin la 23.9. Lapualla. Kilpailussa oli jaossa joukkueille tuplapisteet, ja viestit kilpailtiin naisten osalta hämärtyvässä syysillassa ja miehillä oli yösuunnistusta lähes alusta loppuun. Finaali oli myös Lakia-Jukolan esikisa, joka tutustutti suunnistajia ensi vuoden Jukolan ja Venlojen viestin maastotyyppiin. Viestiliigan finaalissa oli Navilta miehissä kaksi joukkuetta. Navi 1 -joukkue sjoittui sijalle 15. ja Navi 2 -joukkue sijalle 46. Joukkueiden kokoonpanot olivat seuraavat.

Navi 1:

  1. Vinski Malinen
  2. Joonas Ahola
  3. Olli-Markus Taivainen

Navi 2:

  1. Aleksi Karppinen
  2. Juho Korpi
  3. Janis Tamuzs

Kokonaispisteet yhteenlaskettuna Navin 1. joukkue sijoittui kokonaiskilpailussa 8. sijalle. Navi osallistui Viestiliigan osakilpailuihin myös useammilla joukkueilla. Parhaat tulokset Navi saavutti Kuopion osakilpailussa, jossa 12 parhaan joukossa oli 3 Navin joukkuetta, ja Hollon SM-viestissä, jossa 1. joukkue sijoittui hienosti sijalle 5. Pistelaskussa seuran paras joukkue kerää pisteitä 1. joukkueelle, toiseksi paras 2. joukkueelle jne. maaliintulojärjestyksen mukaisesti. Pisteitä jaetaan 50 ensimmäiselle joukkueelle. Kolmen kärki tänä vuonna oli 1. Tampereen Pyrintö, 2. Ikaalisten Nouseva-Voima, 3. Helsingin Suunnistajat. Kolme parasta joukkuetta olivat vain 25 pisteen sisällä toisistaan.

Pistetilanne 2023 – miehet

Olli-Markus Taivaisen tiivistys kauden 2023 Viestiliiga-tunnelmista:

”Kokonaisuudessaan Viestiliiga-kausi oli iso pettymys, ja eilinen oli kyllä siihen se negatiivinen kruunu. Siinä kuvastui hyvin se kesän trendi: jos oltiin hieman perässä, niin ei itseluottamus riittänyt oman tasoiseen tekemiseen, vaan suorituksiin tuli yliyrittämistä ja sitä kautta virheitä. Tässä saattoi taustalla olla joukkueena erittäin vaikea harjoituskausi ja sitä kautta hitaasti liikkeelle lähtenyt kevät. Huippuhetkenä kesällä oli Kuopion osakilpailu, jossa kolmella joukkueella vedettiin hienot sijoitukset. Yksittäisenä urheilijana Vinski Malisen monet hyvät avausosuudet voi nostaa esiin – kovaa tekemistä juniorilta! Myös SM-viesti taistelu mitalista on jotain, mistä voidaan olla ylpeitä”