Suunnistaja – muista kiertää kielletyt alueet ja huomioida kanssakulkijat!

Hyvät suunnistajat, jotka osallistutte seuran järjestämille Navi-rasteille. Olemme saaneet / lukeneet kaupunkilaisten kommentteja muun muassa kielletyillä piha-alueilla liikkumisesta ja liikenteen seassa vaarallisesti liikkumisesta. Pyydämme, että jokainen omalta osaltaan noudattaa sääntöjä ja huomioi myös muut liikkujat suunnistuksen aikana.

  1. Kielletyiksi merkatuilla piha-alueilla ja muilla kielletyillä alueilla ei liikuta, vaan kierretään ne muuta kautta rastille mentäessä.
  2. Huomioidaan ja ennakoidaan muut liikkujat niin, ettei heidän tarvitse väistää suunnistajia, ja että emme aiheuta vaaratilanteita liikenteessä.
  3. Jos huomaat oman suunnistuksen aikana, että toinen suunnistaja liikkuu kielletyllä alueella, niin opasta häntä ystävällisesti asiassa. Näin voimme jokainen tukea hyviä toimintamalleja.

Pidetään kaikki osaltamme yllä hyvää lajihenkeä ja hyviä suunnistajan käyttäytymistapoja, niin emme aiheuta turhia häiriöitä ja pahaa mieltä muille osallisille.

Jos jokin asia mietityttää, miten pitäisi toimia, niin kysy rohkeasti neuvoa rastien pitäjältä tai muilta paikalla olijoilta.

Kiitos!