Navilaisen haastattelu, Aleksi Karppinen!

Aleksi Karppinen, Navi.

Palataan vielä viime syksyn tunnelmiin ja päätökseen vaihtaa Navin sinipunavalkoisiin. Miten tuo ajatus kypsyi?

 -Syksyllä tuli ajatus siitä, että seuran vaihtaminen voisi tehdä hyvää oman urani kehitykselle, koska koin tarvitsevani uusia ärsykkeitä ja sparrausta harjoitteluuni. Tunsin jo etukäteen melko hyvin navilaisia ja tiesin heidän hyvät leiritys- sekä Olli-Markuksen valmennuskuviot Navin huippuryhmän ”vetäjänä”, joten kun minua kyseltiin vaihtamaan Naviin, oli päätös siirtymisestä melko helppo.

Mitkäs ovat tunnelmat harjoituskauden jälkeen ja näin kilpailukauden kynnyksellä?

-Tällä hetkellä tunnelmat alkavasta kilpailukaudesta ovat melko hyvät. Takana on onnistunut kevätleiri Turun Saaristossa ja kunto tuntuu paranevan kovaa vauhtia. Viime vuosina on ollu paljon erilaisia vammoja ja haasteita, mutta tällä hetkellä tuntuu, että kaikki on tasapainossa ja homma toimii. Kovin isoja tavoitteita en ole tulevalle kesälle halunnut asettaa vaan pyrkimyksenä on palauttaa ensiksi oma tasoni parin vuoden takaiseen. Keväällä enemmän tavoitteena ovat suurviestit ja syksyä kohden henkilökohtaiset kisat.

Niin, parin vuoden takainen ”oma” tasohan voi tarkoittaa mm. edustustehtäviä. Ei laiteta vastaan jos tarjotaan. Mitä ajatuksia viesteistä?

-Uskon, että meillä on nyt niin hyvä porukka, että suurviesteissä top-10 joukkoon sijoittuminen on realistista kaikkien tehdessä hyvät oman perustasonsa mukaiset juoksut. Siinä on hyvä tavoite.

 

Kuva: Ilkka Metsälä