OHJEITA MAJOITTUJALLE ÄKÄSKEROSSA

1. Mökin sijainti googlemapsissa 

2. Pesuhuone ja sauna Lämminvesivaraaja jätetään 50 asteeseen pois lähtiessä, siellä ollessa se pidetään 70 asteessa niin lämmin vesi riittää hyvin. Vesihana suljetaan myös pois lähtiessä ja avataan mökkiin tullessa sekä luetaan mittari tullessa ja lähtiessä. Kirjataan lukemat listaan. Pesuhuoneen lattialämmitys on noin 3-4 välillä ja oleskelun aikana se voidaan talvella pitää täysillä niin kuivattaa ja lämmittää. Ovet saunaan ja pesuhuoneeseen jätetään auki pois lähtiessä niin lämpö tasaantuu koko mökkiin. 

3. Tuvan patteri on peruslämmöllä noin 10 ja nostetaan tarvittaessa lämpöä oleskelun aikana. Makuuhuoneiden patterit ja lamppujen johdot otetaan pois päältä lähtiessä. Samoin kaikki muutkin pistokkeet, radio, tv, kuivauskaappi, jne. 

4. Auton lämmitysjohto on eteisen vaatenaulakon alla ja pistokkeet ulkona valaisimen luona. 

5. Kuivamuonaa, mausteita jne. on kaapissa ja niitä voi käyttää kun varmistaa että perustarvikkeita jää jotain varalle. 

6. Liinavaatteet sekä saunomiseen pefletit tulee olla mukana. Jonkin verran paperi pefflettejä on pesukoneen päälle. Pesupulveria ja siivousaineita on siivouskaapissa. Loppusiivous tulee tehdä normaalisti pois lähtiessä. Takkapuut tulee tuoda tullessa, jos haluat lammittää/polttaa puita takassa. Vuolukivitakka antaa hyvän lämmön pienelläkin määrällä. Hyvä tapa on jättää jonkin verran puita ja sytykkeitä seuraaville tulijoille. 

7. WC paperia ja talouspaperia on eteisen kaapin päällä, täydennystä sen mukaan mitä kuluttaa ja että on seuraaville aloitukseen. Varmistettava myös ettei pakastelokeroon jää mitään sulamaan, ovet jätettävä auki ja kuivattava/pestävä jääkaappi lähtiessä. Tarvittaessa myös hellan ja uunin puhdistus jos siltä näyttää.Tuhkat poistettava takasta ja alalaatikosta ja siroteltava pitkin hankia/metsää. Roskasäiliö on mökistä eteenpäin ja valitettavasti lajittelumahdollisuudet on pienet.

8. Tie Äkäskeroon voi välillä olla heikossa kunnossa. 

9. Lähellä olleen ladun hoitaminen on lopetettu. Lähin latu on Peurakaltiolla 9 km päässä. 

10. Matkapuhelinverkko voi olla heikko (esim Elisalla ei ole kuuluvuutta). Nämä ohjeet kannattaa kaiken varalta tallentaa tai ottaa kuvakaappauksena.