• 3
  • 2
  • 4
  • 1
  • 5

Jälleen kerran täytyy todeta, että Neitvuoren alue on ehdottomasti ”kuningasmaasto” suomalaiselle suunnistukselle. Kuuluu Top 3:een, kahta muuta joukkoon kuuluvaa voidaan vielä hakea. Suunnistuksellinen vaativuus ja fyysisyys ovat tapissaan, höystettynä hyväkulkuisella maastopohjalla. Jarmo Tonderin kartoitus on parasta A-laatua. Siinä on eväät rakentaa arvokisaradat. Neitvuorella on suunnistettu parinkymmenen vuoden aikana Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ja parit SM-kisat. Pienempiin kisoihin maaston käyttö olisi tuhlausta.

Elokuun SM-pitkien radat ovat viimeisiä pieniä säätöjä vaille valmiit. Kuviorikasta isompaa ja pienempää rinnettä on tarjolla vinoon ja pystöön. Suurimmat mäet ovat luokkaa 100 metriä ja loppuosa kartasta täyttyy vähän pienemmistä mäistä. Vaikka Neitvuoren maasto tarjoaa suunnistuksellista haastetta isoina annoksina, selkeä kartta ja hyvä maastopohja mahdollistaa kovan vauhdinpidon.

Parhaillaan on valmistelussa myös ratamestarityhmän sorvaama harjoituspaketti tyyppimaastoista, joka avataan myyntiin ennen Jukolaa. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää, vaikka maastotyyppi olisi jo tuttukin. Tervetuloa! Yhteystiedot ja majoitusvinkit kisasivuilta.

Ratamestarit Jouni ja Mika

 

kivi

Search