• 1
  • 2

Valmennus

Valmennuskalenterissa

Ei tapahtumia

Olli-Markus (Oma) Taivainen lunasti kisalipun Sveitsissä suunnistettaviin EM-kilpailuihin Ankkurirastien keskimatkan voitolla. Katsastusvoitto irtosi jopa puolen minuutin marginaalilla kisan kakkoseen.

-Sekä suunnistuksen rutiinit että fysiikka ovat hyvällä tasolla. Maasto oli aika peitteistä ja luulenkin että olen saanut eroa muihin erityisesti rastityöskentelyn sujuvuudella. Tämän tyyppisessä maastossa eroa voi tulla aika paljonkin, jos pystyy suunnistamaan rastille saakka vauhdikkaasti, Oma analysoi.

-Tällä voitolla tuli paikka ainakin keskimatkalle ja ensi viikonlopun pitkän matkan katsastuksen jälkeen selviää pääsenkö juoksemaan muita matkoja. Ehdottomasti ainakin viesti kiinnostaa ja pitkäkin sopii.

Olli-Markus Taivainen

 

Joonas Ahola oli keskimatkan katsastuksen 14.

-Lähdin reippaasti liikkeelle ja vaikka alkumatkasta tuli pari pientä, yhteensä muutama kymmenen sekuntia haparointia, olin ekassa väliajassa kymppirastilla vielä kuudentena. Loppumatkasta sitten kiireen tuntu kasvoi eikä suunnistus pysynyt riittävän ennakoivana. Yhteensä virhettä tuli parisen minuuttia, joka on tietysti kaikki liikaa, harmitteli Joonas.

-Tämä on kyllä se perustaso, johon uskon vähintään pystyväni joka kisassa. Tästä on hyvä jatkaa ja vängätä itsensä seuraavaksi kymppisakkiin.

EM-katsastuksen sprinttimatka suunnistettiin pari päivää aiemmin Helsingin Lauttasaaressa ja siinä Topias Ahola oli 13. ja Joonas 46.

 

Teksti Mika Ahola

Search