• 1
  • 2

Valmennus

Valmennuskalenterissa

Ei tapahtumia

DSC 0008 pieni

Maajoukkuesuunnistaja Olli-Markus Taivainen siirtyy Naviin.

Taivainen (27) on voittanut urallaan nuorten maailmanmestaruuden niin suunnistuksessa kuin hiihtosuunnistuksessa ja jatkanut menestyksekkäästi myös pääsarjassa voittaen siinäkin kaksi kertaa hiihtosuunnistuksen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden ja yhteensä 5 MM-mitalia. Viime vuodet hän on hakenut menestystä kesäsuunnistuksesta, jossa tähän saakka parhaana saavutuksena on 17. sija niin MM- kuin EM-tasolla.

-Huippusuunnistajana kehittyminen vaatii ammattilaistason omistautumista lajille. Runsaat leirivuorokaudet kehittävissä maastoissa, laadukkaat harjoitukset, hyvä sparraus ja muut tukitoimet ovat edellytys maailman huipulle, Taivainen pohjustaa.

-Parhaatkaan olosuhteet eivät toki takaa menestystä, vaan lopulta vain hullu usko omaan tekemiseen siirtää vuoria. Ensisijassa tätä koen saavani siirtyessäni Naviin.

-Lisäksi rooli, jossa pääsen omalta osaltani tukemaan erittäin lahjakkaiden suunnistajien kehittymistä kohti oman potentiaalinsa ylärajoja, on kiehtova. Valmennuksen perusfilosofian samankaltaisuus muiden urheilijoiden kanssa on etu, jota ei voi väheksyä.

Navin puheenjohtajuutta lopetteleva Veli Kovanen ja tehtävässä jatkava Juha Paanila ovat tyytyväisiä tilanteeseen.

-Seurassa on tehty vuosia erittäin hyvää juniorityötä ja nyt on sen aika, kun nousemme urheilullisesti seuraavalle tasolle tavoittelemaan nousua kohti aikuishuippua. Olli-Markus Taivaisen tuleminen Naviin muodostaa meille pienen mutta erittäin kovatasoisen joukkueen yhdessä pääsarjaan siirtyvien Topias ja Joonas Aholan kanssa. Taivaisen kokemus menestystä janoavien nuorten sparraajana on paras mahdollinen apu meidän nuorille suunnistajille, tiivistää Veli Kovanen.

Seuran kasvateista terävimpänä kärkenä Topias Ahola on edustanut Suomea nuorten arvokisoissa vuosina 2013-2016, parhaina henkilökohtaisina saavutuksinaan EM kuudes ja MM kahdeksas sekä viestin MM-pronssi ja Euroopan mestaruus.

Myös Joonas Ahola on edustanut Suomea nuorten arvokilpailuissa sekä kesällä että talvella. Parhaat saavutukset ovat hiihtosuunnistuksesta EM-pronssi ja viisi kertaa kymmenen joukossa MM-/EM-tasolla.

Tavoitteet MM-kisoissa ja nuorten kehittymisessä

Seuran tavoitteena on auttaa urheilijoita kehittymään henkilökohtaisesti joka mahdollistaa myöhemmin myös viestimenestyksen.

-Tässä vaiheessa emme tavoittele kovan tason Jukola- tai Tiomilajoukkueita, vaan luomme urheilijoillemme edellytykset keskittyä henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamiseen. Pienissä viesteissä tulemme varmasti olemaan varteen otettava haastaja heti ensi keväästä alkaen, jatkaa Paanila.

Hyvin tärkeänä Juha Paanila pitää myös sitä, kuinka valtavan piristysruiskeen tämä antaa koko Navin valmennustoiminnalle ja juniorityölle. Taivaisen rooliksi seurassa on kaavailtu huippu-urheilun ohessa myös joidenkin valmennusleirien vetäminen kaikille seuravalmennuksessa oleville nuorille.

-Olemme osanneet Navissa tehdä monta asiaa hyvin, meillä on vahva juniorityö, olemme osaava arvokisojen järjestäjä, kuntorastitoiminta on kovassa nosteessa. Ei ole esteitä, ettemmekö voi mennä eteenpäin myös huippu-urheiluun profiloituvana seurana. Toivotamme Oman lämpimästi Tervetulleeksi Naviin, päättää Paanila.

Syksyn SM-viikonloppu sujui Tampereen kulmilla mallikkaasti. Sprintissä Topias nappasi H20 pronssia ja Mesiäisen Jaakko H17 yhdeksännen sijan (Jaakon ensimmäinen plaketti!) Viestissä H20-sarjan SM pronssia suunnistivat Jeremias, Joonas ja Topias.

 SM pronssi H20 2

© 2016 Suunnistusseura Navi. All Rights Reserved. - - -Version 16.2.2018

Search