• SM-header 22.2.2018

25manna-matkan tunnelmia

Tämän vuoden 25manna-viesti juostiin viime lauantaina Tukholman kupeessa. Maaston ollessa nopeakulkuista ja polkurikasta ulkoilumaastoa oli vaarana nopeuden kasvaminen ja suunnistuksen kanssa piti olla tarkkana.

Navi oli mukana viimevuotiseen tapaan  kahdella joukkueella. Navin 1. joukkueen sijoitus oli 123. ja kakkosjoukkueen sijoitus 215.

Matkaan lähdettiiin iloisissa tunnelmissa vesisateesta huolimatta Navin varastolta Karkialammelta. Bussin reitti kulki Helsingin kautta ja poimimme matkalta kehä 1 varrelta osan joukkueiden suunnistajista ja loput tulivat suoraan Turkuun.

Kilpailuaamun valjetessa selkeänä Tukholmassa joukkueiden  viestitunnelma kohosi entisestään. Bussin kaartaessa kilpailukeskuksen asfalttiparkkipaikalle oli edessä nopea tavaroiden tsekkaus ja siirtyminen kilpailukeskukseen, joka olikin tällä kertaa lyhyen kävelymatkan päässä  bussiparkista.

Molempien joukkueiden alku lähti hyvin käyntiin. Ykkösjoukkueen aloittaja  Petra tuli vaihton hyvällä sijalla 27 eron ollessa kärkijoukkueeseen 1:26. Toisella osuudella Oma teki perusvarman suorituksen ja toi viestin hyvissä asemissa ja päästi Navin ”nuoremman” veteraaniosaston maastoon.

Kolmannen osuuden juoksijoiden tullessa vaihtoon alkoi tulospalvelu takkuamaan ja myöhäisemmillä osuuksilla alkoi ruuhkia kertymään leimojentarkastuspisteeseen. Kolmannen osuuden juoksijoista Jarmolla oli hieman huonoa tuuria toiseksi viimeisellä rastilla. Leimatessaan hän joutui muiden suunnistajien taklaamaksi leimatessaan ja lisäksi vuokratikku katkesi leimausyksikköön. Siitä johtuen oli jonkin aikaa hylkäysuhka, mutta teimme asiasta protestin ja järjestäjät kävivät toteamassa tapahtuneen ja hakemassa katkenneen SI-tikun leimasinyksiköstä toiseksi viimeiseltä rastilta.

Joukkue suoriutui viestissä hyvin ja eteni jokaisella osuudella tasaisesti. Neljännellä osuudella ”junioriosasto” teki hyvää työtä, suoriutui osuudestaan erinomaisesti ja ero pysyi lähes samana kärkeen. Ykkösjoukkueessa nuorista ensikertalaisista juoksi Joel ja kakkosjoukkueessa Juho molempien suoriutuessa osuudestaan hyvin.

Seuraavilla kolmella miesten ja naisten neljän juoksijan osuudella jokainen suunnistaja teki tasaisen kohtuullista  työtä, vaikka jouduimmekin antamaan tasoitusta sairaustapausten ja loukkaantumisten takia. Viestin seitsemänneltä miesten kokoamisosuudelta Antti-Villen tuodessa kartan Heikille sijoitus oli 76.

Kolme viimeistä osuutta olivat jälleen henkilökohtaiset osuudet, joilla emme pystyneet pitämään sijoituksia,  vaan suunnistusvirheet kostautuivat ja sijoitus putosi sadan huonommalle puolelle.

Viestin voitti IFK Göteborg ennen suomalaisjoukkueita  Tampereen Pyrintöä ja Helsingin Suunnistajia. Kilpailu viestin voitosta vaihteli ja piti viestin mielenkiintoisena.

 

25manna matka sujui hyvin ja vältyimme onneksi suuremmilta kommelluksilta. Nuoret suunnistajat saivat hyvää kokemusta suurviesteistä. Joukkueiden ensikertalaiset olivat myös innoissaan, kun pääsivät juoksemaan syksyisen suurviestin ja kauden päätöstapahtuman. Syksyinen sää suosi hyvin viestitapahtumaa.

Paluumatkan pikakyselyssä suurin osa oli lähdössä mukaan ensi vuoden 25manna viestiin, joten kannattaa jo tässä vaiheessa merkata kalenteriin päivämäärä 12.10.2019, jolloin25mana suunnistetaan seuraavan kerran Bergassa.

Tulokset: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=19881&groupBy=EventClassJoukkuetulokset:

 

 KUVIA LÖYTYY TÄÄLTÄ

 

 

Mikkeli logo 350x193

 

VisitMikkeli

 


LÖFSBERGS

 

Kotileipomo Siiskonen      

 

 Värska

 

 

Search