• Halla Games 2020 1

Navi ry järjesti kaksipäiväiset kansalliset kisat Neitvuoren haastavissa maastoissa 13-14.6.  Lauantaina suunnistettiin keskimatka ja sunnuntaina pitkä matka. Neitvuorella on suunnistettu useita arvokisoja ja ratamestareiden lupaus suunnistusherkusta taisi pitää varsin hyvin paikkansa.

Kisajärjestelyt tehtiin koronarajoitusten vallitessa uudella tavalla, mikä tarkotti mm. perinteisten kuulutusten, kisakahvion ja tulospalvelun poissaoloa kilpailukeskuksesta.  Kilpailijoille avattiin online-palvelu, josta he pystyivät halutessaan valitsemaan lähtöaikansa ennakkoon. Tulospalvelu oli onlinena netissä ja palkinnot tullaan jakamaan sähköisesti verkkokauppalahjakortteina.

H21- sarjan voittajaksi yhteistulosten perusteella suunnisti Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen, joka kukisti toiseksi tulleen Aleksi Karppisen (Ikaalisten Nouseva Voima) kahdeksalla minuutilla. Kolmantena Vaajakosken Terän Ilari Sulkula.

D21- sarjan voiton vei yhteistulosten perusteella Kalevan Rastin Siiri Silvennoinen. Toiseksi tuli Veera Laaksoviita, Kalevan Rastista hänkin,  ja kolmanneksi Espoon Akilleksen Marjukka Hanhijärvi, minuutin päässä kakkossijasta. Anna Närhi oli mukana vain lauantain keskimatkalla, jolta hän nappasi voiton.

Kisojen tulokset löytyvät  kisasivun vasemmasta reunasta.

 

H21- ja D21-sarjojen voittajat Topi Syrjäläinen (HS) ja Siiri Silvennoinen (KR) Neitvuorella (kuvat: Navi)

 

Navi ry kiittää kaikkia Neitvuoren Halla Games -kävijöitä ja toivottaa kaikille aurinkoista kesää!

Kilpailuohjeen päivitetty versio sekä turvallisuussunnitelma löytyvät liitteistä.

 

Kilpailukeskuksen kartta:

Kartta kilpailukeskuksesta_HallaGames_2020

 

Aurinkoista kisaviikonloppua - tervetuloa Neitvuorelle!

Navi ry

Ratamestarin lausunto:

Tuletko ratamestariksi kansallisiin Neitvuorella, kisat on parin viikon päästä? Tähän kysymykseen oli helppo vastata myöntävästi vaikka tiesinkin aikataulun olevan tiukka ja majailin itse toisella puolen Suomea - ratojen suunnittelu kun on vain pieni osa prosessia. Kun alueen kartoitusjälki on omaa 2000-luvun suosikkia ja maasto tarjoaa lähes rajattomasti mahdollisuuksia haastaville radoille, tosin helpommille hieman rajallisesti, uskalsin ottaa vastuun ratamestarityön taiteellisesta osuudesta, ratojen piirrosta.

Kuten aina, pyrin suunnittelemaan runsaasti rytmitystä sisältävät radat. Toki ratojen lyhetessä selkeän rytmityksen tekeminen hankaloituu, mutta uskoisin sieltäkin löytyvän muutaman rastivälin jossa suorin reitti ei ole nopein. Pääsarjojen ja sen ympärillä olevien ikäluokkien radat on pyritty tekemään erityisen haastaviksi, kuitenkin kansallisten ihanneaikoja noudattaen. Varttuneemmissa ikäsarjoissa taitohaasteiden tarjoaminen ilman rajuja korkeuseroja osoittautui haasteelliseksi mutta toivottavasti onnistuin siinä kilpailijoidenkin mielestä kohtuullisesti.

Juoksimme seuran edustusryhmän leirillä kaikki rastipisteet lävitse, osa viestitreenissä kilpailuvauhdilla, osa yösuunnistaen perusmättöä, osaan nauha rastien viejää varten jättäen. Etenkin yösuunnistukseen osui sellaisia auringon viime- tai ensisäteillään valaisemia maisemia että ne eivät häviä verkkokalvoilta vähään aikaan! Kilpailualueen kartta on edustusryhmän toimesta päivitetty viimeisen viikon aikana, mutta alue on laaja joten etenkin pitkän matkan pisimmille radoille saattaa osua joku tykkylumen kaatama puu ilman että sitä on pystyvihreällä karttaan merkitty.

Halla Games 2020 on tämän ratamestariryhmän ensimmäinen yhteinen projekti. Toivottavasti nautitte sen tuottamista hedelmistä!

 

Ratamestariryhmän puolesta

Olli-Markus Taivainen

Search