• Dia 1
  • Dia 2
  • Dia 3
  • Dia 4
  • Dia 5

Topias Ahola valittiin Suomen MM-joukkueseen

Suunnistuksen MM-joukkuen nimettiin eilen maanantaina. Navin Topias Ahola valittiin kilpailemaan sprintissä, lisäksi hän on varalla sprinttiviestissä. MM-kisojen ensikertalaiselle valinta ei tullut täytenä yllätyksenä, vaikka valinnassa oli mukana myös hiukan tuuria: "Yksi parhaista kavereistani Ojanaho Olli jätti kisat välistä, koska on liian väsynyt suunnistamiseen juuri nyt. Ilman tätä päätöstä paikka olisi ollut Kirmulan valinnan varassa jättää sprintti pois tai juosta sekin. Mutta nyt kävi siis näin," Ahola kommentoi.

 

Suomen joukkue MM-kisoihin Latviaan 4.-11.8. matkoittain

Sprintti 4.8.:

Naiset: Anna Närhi IFK Göteborg, Maija Sianoja MS Parma, Marika Teini SK Pohjantähti.Varalla: Kirsi Nurmi IFK Göteborg.
Miehet: Topias Ahola Navi, Miika Kirmula Kalevan Rasti, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö. Varalla: Severi Kymäläinen Tampereen Pyrintö.

Sprinttiviesti 5.8.:

Kirsi Nurmi IFK Göteborg, Anna Närhi IFK Göteborg, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Miika Kirmula Kalevan Rasti. Varalla: Anna Haataja SK Pohjantähti ja Topias Ahola Navi.

Keskimatka 7.8.:

Naiset: Henna-Riikka Haikonen Anttolan Urheilijat, Anna Närhi IFK Göteborg, Maija Sianoja MS Parma, Marika Teini SK Pohjantähti. Varalla: Sofia Haajanen SK Pohjantähti.
Miehet: Hannu Airila Kalevan Rasti, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Fredric Portin Paimion Rasti. Varalla Elias Kuukka Tampereen Pyrintö.

Viesti 9.8.:

Naiset: Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Maija Sianoja MS Parma, Marika Teini SK Pohjantähti. Varalla: Anna Haataja SK Pohjantähti.
Miehet: Hannu Airila Kalevan Rasti, Miika Kirmula Kalevan Rasti, Fredric Portin Paimion Rasti. Varalla: Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö.

Pitkä matka 11.8.:

Naiset: Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Anna Haataja SK Pohjantähti, Marika Teini SK Pohjantähti. Varalla: Anna Närhi IFK Göteborg.
Miehet: Miika Kirmula Kalevan Rasti, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Fredric Portin Paimion Rasti. Varalla: Hannu Airila Kalevan Rasti.

 

*****

 topias2

 

Näyttökisassa (Latviassa 6.7.) olin kolmannella rastilla koko kilpailun kärjessä (mukaan lukien ulkomaalaiset – kaikki maailman parhaat siis). Ennen isoa virhettä olin rastilla 16. +1sek Kirmulan Miikaa perässä ja 5sek Ollia edellä. Tämän jälkeen tein kuitenkin lähes minuutin soikeron, kun näin aidassa reiän ja myös tarkistusvilkaisulla sen varmistin. Sitä ei siellä kuitenkaan ollut ja se pilasi täysin koko tuloksen. Jouduin siis palaamaan kokonaan takaisin edelliselle rastille. Loppu oli vain juoksua, joka kuuluu vahvuuksiini.

Lopulta siis Olli voitti Suomalaisten osalta 2sek Miikaa ja itse tipuin Suomalaisista sijalle 10. (sijalta 2.) ja koko kisassa sijalle 50. (sijalta 9.) Minun epäonnekseni virheeni oli kohtuuttoman suuri. Jos virhe olisi ollut normaaleissa rajoissa, olisin silti sijoittunut kolmanneksi Niemen ja Kirmulan väliin. Sama juttu kävi muuten myös Sveitsiläiselle Florian Howaldille, joka putosi sijalta 3. sijalle 40.

Väliajat kertovat kuitenkin paljon potentiaalistani jopa menestyksen osalta, ehkä ei kuitenkaan mitalisijaa vielä tavoitella. Rehellisesti väliaikojen perusteella tuossa olisin voinut sijoittua ok-juoksulla jopa kuudenneksi ja vain +25" maailman parhaista Hubmanista ja Kyburzista.

Kuukauden päästä olen vielä paremmassa sprintti-iskussa enkä häviä sujuvuudessa enää niin paljon. Nyt 3 vkoa sprintti panostusta on tuottanut sujuvuuteen jo paljon tulosta. Homma on jotain yksittäistä aivopierua lukuun ottamatta ollut hanskassa kaikissa suorituksissa. Päätin kuitenkin loppuvuodeksi panostaa vain sprinttiin, siihen on monet syynsä. Niistä joskus myöhemmin…

Ennen kisoja lähden käymään Skotlannissa wre-kisoissa (world ranking event), johon minut on kutsuttu sekä leirille Yannick Michielsin ja Brittien seuraksi. Osallistun myös Tallinnassa wre- kisoihin vielä ennen Latviaa. Eli kovatasoisia kisoja kuuluu valmistautumiseen, lisäksi luvassa on paljon normaalia harjoittelua.

Nämä olivat sitten minun ajankohtaisimmat näyttöni:

O-festival wre Norjassa (2vkoa sitten, väliajat ja gps)
http://obasen.orientering.se/winsplits/online/no/default.asp?page=table&databaseId=56500&categoryId=1
ja http://www.tulospalvelu.fi/gps/20180622H21/?v=m3

ASOM 2018 wre Belgiassa (vko sitten + väliajat + rata)
https://helga-o.com/webres/index.php?lauf=2387#MELITE
ja http://helga-o.com/webres/splits/splitsbrowser.php?lauf=2387

Nämä kisat kuitenkin osoittivat että maailman rankin 3., 4., 10., ja 16. etenevät täysin samaa vauhtia kuin minä. Samanlaisen juoksun olin menossa tekemään myös katsastuksiin mutta yksi virhe kasvoi liian suureksi.

Tämä kisa on siis vahvin näyttöni ja ajankohtaisin, onhan se myös aika kansainvälinen.

WOC selection race 2018 Latviassa (väliajat ja gps)
https://www.woc2018.lv/files/sprint_s.html
ja http://www.tulospalvelu.fi/gps/2018wocselSprintM/?v=m3

Topias Ahola

Search

Kirjaudu

Ole hyvä ja anna tunnistietosi kirjautuaksesi,

Tervetuloa!