• Dia 1
  • Dia 2
  • Dia 3
  • Dia 4
  • Dia 5

SM-kisoihin odotetaan noin 2000 suunnistajaa

Navi järjestää suunnistuksen pitkien matkojen SM-kilpailut 25.-26. elokuuta Mikkelin Ylivedellä. SM-pitkät ovat jatkumoa Navin arvokilpailujen järjestelyputkelle, joka jatkuu myös vuonna 2020, jolloin suunnistetaan Nuorten Jukola Kalevankankaalla. Vuonna 2021 vuorossa ovat SM-viestit.

SM-kilpailuun arvioidaan osallistuvan noin 2000 suunnistajaa, joista nuorimmat ovat 15-vuotiaita ja vanhimmat yli 85-vuotiaita. Sarjoja on yhteensä 32. Lauantaina suunnistetaan karsinnat ja sunnuntaina ovat vuorossa finaalit. Kilpailussa tehdään siis yhteensä noin 4000 kilpailusuoritusta.

Pitkä matka tarkoittaa, että finaalissa suunnistajien suoritukset ovat pituudeltaan miesten pääsarjassa 90-100 minuuttia ja naisten pääsarjassa 70-80 minuuttia. Radoilla on noin 1,5 rasti yhtä kilometriä kohden. Karsinnassa radat ovat noin 40-60 prosenttia lyhyemmät.

Ratamestareina toimivat Mika Ahola ja Jouni Nykänen, joiden vastuulla on kaikkien noin 80 radan suunnittelu. Eri sarjoille valmistetaan lähes kymmenen erilaista karttaa eri mittakaavoissa, joka asettaa kartan tekijälle haasteita maaston kuvaamisessa. Kartoituksesta on vastannut ruokolahtelainen Jarmo Tonder.

Kilpailu on samalla kansainvälisen suunnistusliiton World Ranking Event (WRE), jolloin kilpailija voi kartuttaa myös maailman ranking-pisteitä. WRE-kilpailu mahdollistaa sen, että kilpailuun voi osallistua myös ulkomaalaisia suunnistajia ilman, että he kamppailevat Suomen mestaruuksista. 

Kisaan liittyvää tiedotusta voit seurata myös sosiaalisessa mediassa: Twitterissä ja Instagramissa @navisuunnistus ja Facebookissa omalla tapahtumasivulla.

Vinkki: muista varata majoitus ajoissa! Sopivia paikkoja voit etsiä esimerkiksi sivustolta https://www.visitmikkeli.fi/majoitus

 

 

© 2016 Suunnistusseura Navi. All Rights Reserved. - - -Version 16.3.2019

Search

Kirjaudu

Ole hyvä ja anna tunnistietosi kirjautuaksesi,

Tervetuloa!